Tropische temperaturen vragen om zuiderse, interessante gerechten. En laat dit nu net zoveel meer zijn dan de titel doet vermoeden! Een waar feestmaal voor de smaakpapillen, iets dat niet veel meer vraagt dan een begeleidend glaasje wijn en de avondzon op je snoet. Ideaal voor dit weekend dus.
Sluit je even op in de keuken met een cocktail bij de hand en wat summervibes op de achtergrond, snij, roer en meng een beetje, en zet dit culinair hoogstandje op je (tuin)tafel.
Het leven kan zo simpel zijn….
Bron: Jamie’s Italië
Wat heb je nodig?
450 g spaghetti van goede kwaliteit (over het algemeen geldt: hoe langer de kooktijd, hoe beter de pasta)
2 teentjes look, geperst
1 à 2 rode chilipepers, fijngesneden
400 g rauwe, gepelde en schoongemaakte scampi
1 glas witte wijn
een potje halfgedroogde tomaatjes, fijngemixt
1 citroen, zeste en sap
150 g rucola
olijfolie
zwarte peper en zeezout
Hoe ga je tewerk?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ruim gezouten water.
Verhit intussen wat olijfolie in een koekenpan of wok.
Gooi er de look en chili bij.
Van zodra de look begint te kleuren, voeg je er de scampi aan toe.
Bak 1 minuut.
Giet de witte wijn erbij en laat een beetje inkoken.
Voeg er ook de tomatenpuree aan toe.
Giet intussen de pasta af maar bewaar een beetje kookvocht.
Hussel de spaghetti en saus door elkaar, doe er een beetje kookvocht, rasp en sap van de citroen en de rucola bij.
Roer tot de rucola geslonken is.
Kruid eventueel bij met peper en zout.
Sit back, relax, and enjoy!
PS: Eerder maakte ik ook al een andere versie van pasta met scampi met restjes uit de koelkast!
Ik hou van pasta met scampi’s
LikeLike