About

Annelies-2014Ongeduldig, rusteloos en worstelend met een “dertigersdilemma”, maar ook enthousiast en optimistisch, zo kan ik mijzelf wel omschrijven. Mijn naam is Annelies, ik ben 33, woon in Gent, heb een fantastische man en twee prachtige dochters van 2 en 4. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan rommelen in de keuken of mijn voetjes onder tafel schuiven in een goed restaurant. Ik ben helemaal geen professionele kok, maar ik ben niet vies van een experiment in de keuken.

Sinds de komst van de twee kindjes, ben ik steeds op zoek naar snelle, voedzame, maar vooral heerlijke gerechtjes voor elke dag. Ik wil daarvoor al eens buiten de lijntjes kleuren, eens wat “anders dan anders” uitproberen. Er bestaan al genoeg sites met “dagelijkse kost”. 🙂 Ik hoop dat ik jullie met deze blog kan inspireren om -ondanks het drukke leven- toch tijd te maken voor een deugddoend “diner”. Want wat geeft meer voldoening, dan na een regenachtige en overvolle dag met je gezin rond de tafel te zitten en te genieten van een versgemaakt soepje of een geurige quiche. Voor mij is dat alvast het hoogtepunt van de dag!

Maar ik wil geen onrealstisch romantisch verhaal ophangen. Ik weet dat het niet allemaal rozegeur en maneschijn is. Ik weet dat je niet elke dag met de glimlach achter een pot versgemaakte vol-au-vent kan staan, en dat soms zelfs een potje pasta koken teveel lijkt. Maar gezien mijn optimisme, wil ik daarop niet focussen in deze blog. Op zo’n moment wil je toch liever in een hoekje wegkruipen, dan een post over aardbeientaart te lezen.

Lieziepeasy is dus een blog is over eten in een échte keuken: één die overhoop ligt, waar na een drukke dag nog snel iets lekkers in elkaar geflanst wordt, terwijl er ook nog twee kinderen aan je been hangen. Ik hou niet van de eenzijdige “goed nieuws shows”: koken in een échte keuken is niet altijd even fotogeniek, en hoewel ik hier zeker aandacht wil besteden aan smaakvolle foto’s en gepaste styling, wil ik jullie ook de realiteit niet onthouden. Want “gedeelde smart is halve smart”, toch?!

Contact

Noot: alle recepten zijn voor vier, tenzij anders vermeld. 

Advertenties

9 reacties op ‘About

 1. hey Annelies!! Super idee, en wat hebben we toch weer veel gemeen… allebei een dochter die Elise heet, uit dezelfde streek, zelfde leeftijd, zelfde school, en nu ook nog graag eten en koken!! ik ben een (blije) volger! keep on cooking (and blogging)! succes! groetjes, Joke. By the way, die foto’s volgen wel he!

  Like

 2. Yes, VetGeilGent versie 2013 😉 Net zoals de vorige editie ben ik fan en heb je er bij deze een feedly volger bij. Vanaf nu geen resto09 meer bij de vraag ‘waar gaan we nu eens eten’: lieziepeasy it is 😉
  Veel blogplezier!

  Like

 3. fiekefatjerietjes schreef:

  Leuke blog! Ik ontdekte je via de blog van Tales From The Crib (vanuit de comments). Ik volg hier 🙂

  Like

 4. hoi liezie,
  wat een leuke en eerlijke blog.
  ik volg zeker en vast.
  ben zelf nog maar een beginned blogster en nog volop op zoek maar stap voor stap kom ik er wel.
  liefs
  ohladybake

  Like

 5. Bedankt ohladybake! Ik ben nu een dik jaartje bezig en ik voel er mij steeds zekerder in. Al doende leert me, dus veel bloggen en het komt wel in orde! Vell succes met je blog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s