Mini-maxi woensdag: Coquilles met pompelmoes en granaatappel

De tijd van het jaar vraagt om nostalgie. Alles dat bij het seizoen hoort, roept honderd-en-één herinneringen aan vroeger op. Ik moest er ineens aan denken toen we vorige week de kerstspullen uit de garage naar de living brachten. De mini stond boven aan de trap letterlijk te trappelen van ongeduld. Eens boven gekomen, liepen de meisjes opgewonden achter mij aan tot ik de doos neerzette bij de kerstboom. Allebei bogen ze zich voorzichtig over de doos, maakten ze zachtjes open en onthulden één voor één de kerstfiguurtjes, als waren het blinkende schatten uit één of andere disney-film.

En opeens werd ik terug in de tijd gekatapulteerd, naar toen ik zelf nog in de basisschool zat, en ons mama de doos met kerstballen – balancerend op een trapladder – omzichtig helemaal achteraan uit een kast manoeuvreerde. Mijn zus en ik stonden te kijken, hoofdjes in de nek, mondjes open… We konden niet wachten om te ontdekken wat er allemaal inzat en de kostbare figuurtjes uit de zijdepapiertjes te rollen.

Over naar het eten. Voor het mini-maxi menu ontbreekt nog een hapje. En het toeval wilt dat ik een tijdje geleden iets heerlijks zag passeren op Hap & Tap, de blog van Myriam, die ik onlangs leerde kennen op de workshop van Le Creuset. Het zag er zo mooi en lekker uit, dat ik het wel moest proberen. En Myriam heeft woord gehouden, want het is inderdaad een heerlijk hapje. Bovendien past het perfect in dit menu, omdat het – net als het vervolg – snel klaar en eenvoudig te bereiden is, maar er toch spectaculair uitziet.

Mini-maxi menu

Lichtjes aangepast van hap-en-tap.blogspot.be

Wat heb je nodig voor 8 hapjes?

Voor de gelei
250 ml pompelmoessap (+/- 2 pompelmoezen)
6 g gelatine in blaadjes
1 el fijngesneden peterselie

Voor de tartaar
6 verse coquilles
50 ml pompelmoessap
olijfolie
fleur de sel en pepermengeling
1 granaatappel

Hoe ga je tewerk? 

Voor de gelei week je de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm 150 ml pompelmoessap in een steelpannetje.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme pompelmoessap tot ze helemaal opgenomen zijn.
Voeg er de rest van het pompelmoessap en de peterselie aan toe.pompelmoesgeleiGiet in glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven.

Maak intussen de tartaar.
Snijd de coquilles in kleine blokjes.
Meng met het pompelmoessap en de olijfolie.
Tartaar van coquillesProef en kruid met fleur de sel en peper.
Maak de zaadjes los uit de granaatappel (hier vind je tips om dat gedaan te krijgen).
Tartaar van coquille met granaatappelMeng door de tartaar.

Neem de glaasjes uit de koelkast.
Schep er de tartaar op.
Garneer met een blaadje peterselie.

Tartaar van coquille met pompelmoes en granaatappel (feesthapje)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s