Groentenbouillon

Bron: “Veg” van Hugh Fearnley-Whittingstall

Genoeg voor 1,5 l bouillon

Wat heb je nodig? 

2 grote uien
3 grote wortels
4 stengels bleekselder
1 teentje look
1 el olie
2 laurierblaadjes
enkele takjes tijm
enkele peterseliestengels
een paar zwarte peperkorrels
1/2 glas witte wijn

Hoe ga je tewerk?

Rasp de groenten grof.
Stoof ze, samen met de look, kruiden en peperkorrels aan in een beetje olie.

IMG_4166
Laat fruiten tot de groenten glazig zijn.
Blus met witte wijn en laat verdampen.
Bevochtig alles met 1,75 l kokend water.

IMG_4167
Laat de bouillon een tiental minuutjes koken. Als je de groenten niet geraspt hebt, maar grof gesneden, moet je op 20 à 30 minuten rekenen.
Zeef de bouillon.

Advertenties

2 thoughts on “Groentenbouillon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s