Snelle pasta met broccoli, worst en tomaat

Nog eens tijd voor een snelle pasta! Deze crowdpleasers zou iedereen in zijn repertoire moeten hebben, om na een drukke werkdag toch nog een lekkere, voedzame allemansvriend op tafel te kunnen zetten. Ik heb al enkele tips gegeven (zoals deze met spekjes en erwten, of deze met rode pesto en mozzarella), maar toen ik vrijdag een schaal dampende rigatoni op de cover van de laatste Delicious zag staan, besloot ik ook deze variant uit te proberen. En ja hoor, hij mag met glans toegevoegd worden aan het lijstje! Dit pastagerecht is heerlijk robuust, toch snel klaar en bovenal heerlijk.

IMG_3985

De smaak van het gerecht is grotendeels afhankelijk van de tomatenblokjes en worst. Bespaar dus niet op deze ingrediënten en ga voor kwaliteit en -indien mogelijk- bio.

En over de ansjovis: ik weet dat véél mensen een afkeer hebben van de ingelegde, roodbruine visjes. Maar in dit gerecht worden ze puur als “Italiaans zout” (zoals je vissaus het Aziatisch zout zou kunnen noemen) gebruikt, en blijft er van de uitgesproken vissmaak niets over.

Wat heb je nodig?

350 g rigatoni (of andere grove pasta)
olijfolie
200 g worst
1 teentje look, geperst
5 ansjovisfiletjes op olie
500 g tomatenblokjes uit blik
2 takjes rozemarijn
peper en zout
150 ml room
1 broccoli, in kleine roosjes
geraspte schapenkaas, pecorino of parmezaan (of een ander restje dat nog in je koelkast ligt te verkommeren)

Hoe ga je tewerk?

Verhit de olie in een kom.
Verwijder het vel van de worstjes (overlangs opensnijden) en snij in stukjes van ongeveer 2 cm.
Bak ze rondom goudbruin in de olijfolie.
Schep uit de kom en verlaag het vuur.
Fruit de look en ansjovis een minuutje aan in het braadvet zonder te kleuren.
Doe er de rozemarijn en tomaten bij en laat een vijftiental minuutjes sudderen.

IMG_3991

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vijf minuten voor het einde voeg je er de broccoliroosjes aan toe.

Doe de worst terug bij de saus, giet er de room bij, breng aan de kook en kruid bij met peper en zout.

IMG_3996
Ik heb zelf nog een half klontje suiker toegevoegd om de zurige smaak van de tomaten te breken, maar dat is uiteraard persoonlijk.

IMG_3999

Giet de pasta en broccoli af en meng met de saus.
Serveer met de geraspte kaas.

IMG_4000

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s