Feesthapje: gevulde champignons met kruidenkaas

Klein maar fijn… de perfecte omschrijving voor dit feesthapje. Veel moet je er niet voor in huis halen, duur is het niet, je hebt geen speciale culinaire talenten nodig om het te maken (letterlijk kinderspel ;-)), edoch… smaakt het perfect bij een glaasje champagne. Ik heb al heel wat hapjes gemaakt, al heel wat receptjes uitgeprobeerd, maar niets is zo complementair met een coupe bubbels als dit. Proberen dus!

Dit is voldoende voor ongeveer 20 hapjes. 

Wat heb je nodig? 

250 g champignons (middelgrote)
100 g kruidenkaas (type philadelphia)
4 sneetjes smeltkaas met cheddar (type ziz of la vache qui rit)

Hoe ga je tewerk? 

Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de champignons schoon.
Verwijder de steeltjes.

IMG_3585
Vul elke champignon met een koffielepel kruidenkaas.

IMG_3586
Leg er een stukje smeltkaas op.

IMG_3587
Zet de champignons een kwartiertje in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveer als lepelhapje bij een glaasje bubbels.

IMG_3600

Advertenties

4 thoughts on “Feesthapje: gevulde champignons met kruidenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s