Voetjes onder tafel bij Volta

Weer een heerlijke maaltijd achter de kiezen bij Volta! Sinds de kindjes er zijn, gaan we al eens gemakkelijk ’s middags “gastronomisch” gaan lunchen. We gaan niet –zoals vroeger- voor een snel broodje, om dan ’s avonds uitgebreid te koken of “op de wilden boef” te kiezen voor een etentje in één of ander hip restaurant. Neen, sinds de twee dames ons avond na avond bezig houden, zijn we helemaal “organized”. De homecooking is een week op voorhand gepland, en de etentjes zijn schaarser en minder impulsief geworden. En om onszelf de “hassle” van een babysit zoeken te besparen, kiezen we zelfs al eens voor een lunch in één van die hippe “it”-restaurants. En dat is nog goed voor de portemonnee ook, want een avondmaal kost stevast minstens het dubbel van de lunch.

En zo schoven we vanmiddag de voetjes onder tafel in Volta. Niet ons eerste bezoek trouwens. Maar wel de eerste keer sinds Olly Ceulenaere de keuken verliet (hij zou tegen het einde van het jaar een nieuw restaurant beginnen), en zijn voormalige sous-chef David De Pourcq het roer overnam. We kozen het lunchmenu en werden absoluut niet teleurgesteld. De keuken is nog altijd even lekker, de bediening even vlot en sfeer net zo nonchalant al de eerste keer. Wat ons betreft, de perfecte combinatie! We aten een shot van venkel, limoen en komkommer en een dorito met waterkers en mimolettekaas bij het aperitief, bouchot-mossel met –alweer- venkel en algen als voorgerecht en parelhoen met broccoli en wortel als hoofdgerecht (hierbij had een sausje niet misstaan). Uiteraard konden we niet weerstaan aan de zoetigheden, en kozen we voor een dessert van chocolade, hazelnoot en mascarpone. Bij de koffie kregen we nog een stukje chocoladetaart met jack daniels (verrassend lekker!), een amandeltaartje en een citrusmacaron (hier zat de textuur niet helemaal goed). Maar de opmerkingen zijn alleen maar muggenzifterij, de lunch was delicieus en ze zullen ons daar gauw weer terug zien!

PS: Ik ben nog niet helemaal gewoon aan het bloggen, en dus ontbreken de fotootjes. Ik beloof op mijn plechtige communiezieltje dat ik er vanaf nu zal aan denken! (*amen)

Advertenties

2 reacties op ‘Voetjes onder tafel bij Volta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s